Vajban sült, petrezselymes harcsaszeletek recept

2013.03.03 09:39
hozzávalók 2 főre
  • 2 szelet filézett harcsa
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 8-10 dkg vaj
elkészítés
  1. Az afrikai harcsaszeleteket 3-3 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, amikor már meleg rátesszük a harcsaszeleteket.
  3. A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  4. A halat kb. 4-6 percig sütjük oldalanként, de az utolsó 1-2 percben rákenjük a fokhagymás petrezselymet először az egyik, majd a másik oldalára, és így sütjük, míg át nem sül a harcsa.