Kakaós szelet Málnával

2012.09.11 12:51

 

hozzávalók 8 főre
A tésztához:
 
4 tojás
50 g vaj
1 cs vaníliás cukor
120 g kristálycukor
120 g liszt
20 g kakaópor
vaj és liszt a formához
A töltelékhez:
 
350 ml habtejszín
400 g joghurt
100 g porcukor
250 g málna
20 g porzselatin
100 ml habtejszín a díszítéshez
 
elkészítés
A tésztához: A darabokra csipkedett vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, és jól dolgozzuk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként keverjük hozzá a lisztet és a kakaót és a tojások sárgáját.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, és szórjunk be liszttel. Szedjük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét, majd 180 fokon 20 percig süssük. Ha kész, csatoljuk le a forma karimáját, a tésztát pedig vízszintesen vágjuk félbe.
A töltelékhez a 250 ml habtejszínt verjük fel, majd apránként adjuk hozzá a joghurtot, a cukrot.
A gyümölcsöt 100 ml tejszínnel turmixszoljuk össze, majd ezt is keverjük a tejszínes masszába.
A zselatint 100 ml hideg vízben hagyjuk megduzzadni, kezdjük el melegíteni, de ne főzzük fel. Kevergetés mellett oldjuk fel, majd adjuk a joghurtos krémhez.
A forma karimáját tegyük vissza. Amikor a töltelék elkezd zselésedni, kenjük az alsó tésztalapra, aztán tegyük rá a másik lapot, és óvatosan nyomjuk le.
Tegyük a hűtőbe 2 órára, és hagyjuk, hogy összeálljon. Tálalás előtt vágjuk kockákra, majd minden süteménydarabot díszítsünk habrózsákkal és málnaszemekkel.
 
sütési hőfok: 280°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 39x23x6 cm
költség: 1200 Ft
költség egy főre: 150 Ft
elkészítettem: 1 alkalommal