Harcsaszelet lecsóval tócsiban recept

2013.03.03 09:40
hozzávalók 4 főre
  • 1,2 kg harcsa
  • só, liszt (a panírozáshoz)
  • olaj (a sütéshez)

lecsóhoz

  • 1 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 60 dkg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • frissen őrölt bors

tócsihoz

  • 4 nagyobb krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj (a sütéshez)
  • frissen vágott snidling (a dekoráláshoz)
elkészítés
  1. A harcsát kibelezzük, fejét levágjuk, kifilézzük.
  2. A két fél halat szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, bő olajban megsütjük.
  3. A lereszelt krumplit a tojásokkal, tejföllel, liszttel, az összetört fokhagymával, sóval összekeverjük és négy nagy palacsintát sütünk belőle.
  4. Az apróra vágott hagymát és szalonnát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot és fedő alatt összerogyasztjuk.
  5. A halszeleteket a lecsóhoz adva még pár percig pároljuk, tócsira tálaljuk.
  6. A lecsós halra hajtott tócsit apróra vágott snidlinggel szórjuk.