Harcsaszelet lecsóval tócsiban recept
2013.03.03 09:40
hozzávalók 4 főre
- 1,2 kg harcsa
- só, liszt (a panírozáshoz)
- olaj (a sütéshez)
lecsóhoz
- 1 dl olaj
- 1 fej hagyma
- 5 dkg szalonna
- 60 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
tócsihoz
- 4 nagyobb krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- olaj (a sütéshez)
- frissen vágott snidling (a dekoráláshoz)
elkészítés
- A harcsát kibelezzük, fejét levágjuk, kifilézzük.
- A két fél halat szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, bő olajban megsütjük.
- A lereszelt krumplit a tojásokkal, tejföllel, liszttel, az összetört fokhagymával, sóval összekeverjük és négy nagy palacsintát sütünk belőle.
- Az apróra vágott hagymát és szalonnát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot és fedő alatt összerogyasztjuk.
- A halszeleteket a lecsóhoz adva még pár percig pároljuk, tócsira tálaljuk.
- A lecsós halra hajtott tócsit apróra vágott snidlinggel szórjuk.