Francia krémes

2012.09.11 13:08

 

Tésztához:
 
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 ek rum
1 kk szódabikarbóna
5 dkg Rama
1 ek méz
Krémhez:
1 l tej
2 ek liszt
2 cs vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
20 dkg Rama
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
fél l lehűtött Hulala tejszín
 
elkészítés
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot  sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)
Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.
A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgágat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Amig hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.