Fokhagymás-paprikás egészben sült ponty

2013.03.03 09:46
hozzávalók 4 főre
  • 2-3 kg-os ponty
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1-1,5 fej (10-12 gerezd) fokhagyma
  • 2 dl étolaj
  • 75 ml víz
elkészítés
  1. A pontyot megtisztítjuk, zsigereljük, fejét és farkát eltávolítjuk, az egyik oldalát a gerincig 1-2 cm-enként bevagdossuk, majd kívűl-belül megsózzuk.
  2. Utána a fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük, majd a pirospaprikával összekeverjük. Ezek után a vágatokba betöltjük.
  3. A tepsibe vagy jénai tálba beleönntjük az olajat és a vizet, majd rátesszük a pontyot. 40-45 perc alatt elkészül, közben 5 percenként locsolgassuk meg saját szaftos levével.
  4. Héjában sült burgonyával és csemegeuborkával isteni, de bármivel fogyasztható, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.
sütési hőfok:
180°C
költség:
1700 Ft
költség egy főre:
425 Ft
elkészítettem:
1 alkalommal