Diókéregben, tepsiben sült Hal

2012.09.11 10:02

Ez nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel. Ajánlom mindenkinek, de legfőképpen a hal és a dió kedvelőinek, no meg persze azoknak akik szívesen megkóstolják a nem hétköznapi dolgokat is.

 

 

Hozzávalók
 
4 személyre ()
bármilyen halfilé
apróra vágott dió ( a mennyiség mind attól függ mennyi halat készítetek )
tojás
liszt ( esetemben kukorica liszt )
fél citrom leve
kevés só
 
Előkészítés
 
A halszeletekre facsarjuk a fél citrom levét, majd ízlés szerint sózzuk, kicsit félre tesszük, hogy a sót beigya, ne csak a hal külső része legyen sós.
Majd a rántott dolgoknál megszokott szisztéma szerint először forgassuk be a halat lisztbe, majd a tojásba végül pedig a dióba.
A diót érdemes viszonylag apróra vágni és a forgatáskor kicsit rányomkodni a szeletekre, mert valamennyi úgy is le fog peregni róla.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 15-20 pecig sütjük.
 Jó étvágyat hozzá!                                         
Rita