Brownie -azaz a Barnácskák!

2012.09.11 12:28

A Barnácskák, vagy Brownie (,,brauni"') nevet a benne lévő kakaópor, tiszta, nagy mennyiségű csokoládétól kapta, egy igazi Amerikai sütiről van, szó!

Sok féle Barnácska létezik:

Íme az alap:

 

hozzávalók 4 főre:
 
23 g liszt (kb. 3 ek)
1/2 tk sütőpor
csipet só
16 dkg étcsokoládé (70-75%-os)
23 g vaj (kb. 2 ek)
2 nagyobb tojás
4 dkg cukor
1/2 tk vanília kivonat
 

 

elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval.
Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, majd tegyük félre hűlni.
A tojást robotgéppel verjük habosra a cukorral és a vanília kivonattal együtt.
Adjuk hozzá a olvasztott csokoládét, és egy keverőlapát segítségével óvatosan dolgozzuk össze.
Végül laza mozdulatokkal keverjük hozzá a lisztes részt is.
Kanál segítségével (egymáshoz nem túl közel) tegyünk 8-8 kupacot két sütőpapírral bélelt tepsire. Tetejüket enyhén lelapítva egyengessük keksz formájúra.
Előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40 cm