Bajor perec

2012.09.11 10:00

Már megint tészta! :) Első olvasatra kicsit meglepődtem, miért kell főzni is, sütni is ez a perecet? Választ nem kaptam, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki!

 

Hozzávalók
 
4 személyre ()
50 dkg liszt
2 dl tej
bazsalikom
5 dkg vaj
1 ek cukor
2 dkg élesztő
petrezselyemzöld
4 ek szezámmag
2 tojás
1 dkg só
borsikafű
 
 

Előkészítés

A tejet megmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a vajat. A zöldfűszereket felaprítjuk, és a szezámmaggal együtt összekeverjük a liszttel. Sóval és cukorral ízesítjük, majd jól elkeverjük. Fél dl vizet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ha megkelt, hozzáadjuk a vajas tejhez, a tojással együtt. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd lefedve langyos helyen állni hagyjuk. Ha a duplájára nőtt, vékony rudakat készítünk belőle, majd perecekké formáljuk őket. lobogó forró vízbe tesszük kb 20-30 másodpercre, majd szűrőkanállal kiszedjük.

Ezután vajjal kikent tepsibe rakjuk. Tojást kenünk rájuk, meghintjük szezámmaggal. Forró sütőben 20 percig sütjük.