Amerikai Krémes

2012.09.11 12:55

 

hozzávalók 5 főre
Tésztához:
 
7 db tojássárgája
20 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs sütőpor
15 ek víz
3 ek kakaópor
Krémhez:
 
7 tojásfehérje
2 cs vanília ízű pudingpor
 
elkészítés
A tepsit bevajazzuk, belisztezzük, a sütőt bekapcsoljuk.
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel habosra kavarjuk.
A lisztbe belerakjuk a sütőport, a kakaóport, összekavarjuk és a tojásos masszához beleszitáljuk. Jól összekavarjuk, majd a tepsibe öntjük.
Berakjuk sütni 20 percre, addig elkészítjük a krémet.
A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral habbá verjük.
Közben a tejből és a pudingporból sűrű pudingot készítünk (egyszerre kell a habbal készíteni).
Ha kész a puding, még forrón belekavarjuk a habot óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
Ha eltelt a 20 perc kivesszük a sütőből a tésztát és a tetejére simítjuk a krémet, majd visszarakjuk a sütőbe 15 percig.
Ha kihűlt, a tetejére rátesszük a tejszínhabot és csokireszelékkel díszítjük.
Kb 2 órára a hűtőbe tesszük.
 
 
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 27×37 cm
költség: 2000 Ft
költség egy főre: 400 Ft
elkészítettem: 2 alkalommal