Almás zellersaláta
2012.09.10 21:08
Ez a saláta nálunk nagyon népszerű, mert sokáig eláll, nagyon finom, télen is friss alapanyagból tudjuk elkészíteni, ráadásul gyógyhatású is egyben - méregtelenítők is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
egy alma
egy alma nagyságú zeller
2 dl zabtejszín, vagy rizstejszín, vagy kókusz tej
1 teáskanál méz
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető aza adag
Elkészítése:
Az almát és a zellert meghámozom, majd beledobom az aprító gépbe és összeaprítom. (Akinek nincs aprító gépe, az mindkettőt reszelje le nagylyukú reszelőn.)
A tejszínből, a mézből és a zúzott fokhagymából öntetet keverünk, és összevegyítjük a reszelékkel.
egy órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor a tetejét frissen vágott zellerlevéllel és almaszeletekkel díszíthetjük.
Rita