A Földhasználati kötelezettség bejelentése-BÁRÁNYSZEGEN NEM KELL!

2013.02.27 09:31

Kedves Bárányszegiek!

Szeretnék eloszlatni egy félreértést a Földhivatal bejelentési kötelezettségét illetőleg!

A  jogszabály úgy szól, hogy:

/,,2013. január 1-én lépett érvénybe a földhasználati kötelezettség bejelentése, miszerint a földhasználónak - aki lehet maga a földrészlet tulajdonosa is - a területnagyságtól függetlenül minden termőföld, valamint mező- és erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi föld használatát be kell jelentenie, kivéve az erdő művelési ágú terület használatát. A földhasználónak a használat megkezdésétől számított 30 napon belül kell a földhasználatát bejelenteni a földhivatalhoz az erre szolgáló földhasználati bejelentési adatlap formanyomtatvány kitöltésével.
A földhasználati bejelentés a hatályos rendelkezések alapján ingyenes!
A kötelező bejelentésének az a célja, hogy ki lehessen egyértelműen mutatni, miszerint egy személy, illetve gazdálkodó szervezet az országban mekkora területet használ, és milyen jogcímen."/

Tehát:

BÁRÁNYSZEGEN  NEM  KÖTELEZŐ-mivel Bárányszeg  külterületi zártkert!

Valamint  FÖLD HASZNÁLATOT, GAZDÁLKODÁS CÉLJÁRA SZÁNT FÖLD TERÜLETET KELL BEJELENTENI-ebbe a kategóriába néhányan beleesnénk, de mivel zártkert vagyunk, így ez sem vonatkozik ránk.

Abban az esetben, ha  Valamelyiküknek  lenne belterületi  földje másutt, azt  a művelés megkezdése után 30 napon belül lehet ill. kell bejelenteni.

A szövegben találnak egy  aláhúzott földhasználati bejelentési adatlap szöveget, arra kattintva a Földhivatal oldaláról le lehet  tölteni a bejelentéshez szükséges adatlapot!

 

Köszönöm!

Bán Rita